Hilkka Toivonen – Paanajärven Leppälä

« Takaisin

Hilkka Toivosen uudistettu, 2. painos sukukirjasta Paanajärven Leppälä

Kirjan esittely:

Marraskuun alussa 2017 ilmestyi sukukirja Paanajärven Leppälä uudistettuna, 2. painoksena. Kirjassa kerrotaan sodassa menetetyn Kuusamon Paanajärven Leppälän sukupihasta, jossa asui Juho Heikki Tauriaisen jälkipolvia viiden sukupolven ajan. Leppälän väki on esitelty varsinaisissa sukutauluissa, mutta heitä tulee esiin myös kirjassa kerrotuissa historiallisissa tapahtumissa. Myös Leppälän jälkipolvista on sukutaulut.

Kirja ei kuitenkaan ole yksinomaan sukukirja, vaan sen alkuosassa käsitellään Kuusamon ja Paanajärven historiaa, tapa- ja ruokakulttuuria, tarinoita, samoin kuin kertomuksia Paanajärven matkalaisista, molempien sotien evakuoinneista jne. Kirjassa kerrotaan myös 100 vuoden takaisista tapahtumista eli Suomen itsenäistymisestä ja siitä, mitä tapahtui Kuusamossa ja Paanajärvellä sisällissodan aikana vuonna 1918. Historiaosa käsittääkin yli puolet kirjan sivuista.

Uudistetussa, 2. painoksessa historiaosan tekstit on tarkistettu ja osin täydennetty, sukutaulut on päivitetty ja täydennetty, samoin sukukaaviot. Kirjaan on lisätty noin 30 uutta valokuvaa verrattuna ensimmäiseen painokseen. Kirja on kovakantinen ja siinä on yhteensä 316 sivua. Kirjassa on paljon valokuvia ja mm. Paanajärveltä on vanhoja, laadukkaita kuvia.

Kirjoittaja on sukututkimusharrastaja eikä alunperin ollut edes tarkoitus kirjoittaa kirjaa, mutta niin paljon löytyi mielenkiintoista tietoa, että kirja täytyi kirjoittaa.

Kansikuva: Hilkka Toivonen - Paanajärven Leppälä
Kirjan kannessa värikuva Leppälän hiekkaniemestä itäänpäin, mustavalkokuvassa Leppälän
sukupiha kuvattuna luoteeseen päin (takavasemmalla Ruskeakallio).


Tilausohjeet:

Kirjan hinta on 50 € (+ posti- ja lähetyskulut)

Hilkka Toivosen (o.s. Tauriaisen) yhteystiedot:

Sähköposti: hilkka.k.toivonen(at)hotmail.com

Puh. 041-5132539 (klo 17.00 jälkeen)