Liisa Räisänen – Sisulla siiville

« Takaisin

Liisa Räisänen: Sisulla siiville – orpotytön huikea tarina

Kirjan esittely:

Viimeisen vuosikymmenen kuluessa kiinnostus sodan aikaisiin tapahtumiin on tuonut julkisuuteen paljon historiallista dokumentaatiota. Merkityksensä siihen varmaan on ollut Suomen itsenäisyyden 100 -vuotisjuhlakaudella. Kertomuksia on julkaistu ihmiskohtaloista ja tapahtumista rintamalla, myös selviytymistarinoita kotirintamalta.

Kustannus HD kustantamolta ilmestyi vuonna 2014 elämäkertateos, ”Sisulla Siiville”, Martta Edith Tauriaisen, pienen orpotytön uskomaton selviytymistarina. Kirjassa kerrotaan yhden perheen elämästä sodan aikana ja selviytymisestä sodan jälkeisessä tuhoa ja hävitystä kokeneessa maassa arjen keskellä. Kirjasta on julkaistu toinen painos syksyllä 2016.

Martta Edith, junavaunun penkille hyljätty alle puolivuotias vauva, löytää turvaa ja hoivaa sijaiskodeissa. Hänestä kasvaa itsenäinen ja määrätietoinen nuori nainen ja suuren perheen äiti. Elämä antaa hänelle paljon, se myös vaatii voimia, uskallusta, sitkeyttä ja ehdottomuutta, sekä paljon ponnistelua, surua ja raskasta luopumista. Kymmenen lapsen äitinä hänen siipensä kantavat Tornion opettajaseminaariin, josta hän valmistuu opettajaksi vuonna 1952.

Kirja ”Sisulla siiville, orpotytön huikea tarina” on kuvaus rohkeasta taistelijasta, jonka elämää sodat, isättömyys, äidittömyys ja kodittomuus määrittivät. Se on kuvausta perheen määrätietoisesta ponnistelusta yhteistä päämäärää tavoitellen paremman huomisen toivossa. Se on myös tarina perheen lasten selviytymisestä. Heidän vastuulleen pitkiksi ajoiksi jäivät kotihuolet, toistensa hoito ja äidin tehtävät isän poissa ollessa ja äiti-Martan toteuttaessa omia toiveitaan. Tarinan kertoja, Liisa Räisänen, on Martta Edithin tytär.

Kansikuva: Liisa Räisänen - Sisulla siivilleTilausohjeet:

Kirjan hinta on 25 € (+ posti- ja lähetyskulut)

Liisa Räisäsen yhteystiedot:

Sähköposti: liisa.raisanen(at)hotmail.com

Puh. 040 0410079