Timo Komulainen – Kyläkoulu elämäntyönä

« Takaisin

Timo Komulainen: Kyläkoulu elämäntyönä

Kirjan esittely:

Timo Komulainen on eläkkeellä oleva Janakkala kirkkoherra. Hän on kirjoittanut eläkkeellä ollessaan kaksi teologian alaan liittyvää kirjaa: Sana on lähellä sinua (2009) ja Marian vuosi (2011). Nyt katse on kääntynyt perhehistoriaan.

Kirjoittaja on kuullut pitkän pappisuransa aikana satoja elämäntarinoita. Ne kaikki ovat olleet koskettavia ja kertomisen arvoisia. Tässä kirjassa hän kertoo omien vanhempiensa tarinan tsaarinajan viimeiseltä vuosikymmeneltä 1950-luvun alkuun. Kirja on samalla kuvaus siitä, kuinka köyhistä oloista ponnistettiin kohti parempaa tulevaisuutta. Tämä kehitys on tapahtunut samaan aikaan koko Suomessa. Kirjoittaja sitoo vanhempiensa vaiheet tähän muutokseen.

Kirjoittajan isä, Aake Komulainen, valmistui Kajaanin seminaarista vuonna 1933 ja hän toimi opettajana niin PohjoisKarjalassa, Kainuussa kuin Varsinais-Suomessa ennen muuttoaan 1950 Etelä-Karjalaan. Hänen puolisonsa, Anna s. Tauriainen, osallistui omalla panoksellaan kyläkoulujen elämään. Aake ja Anna olivat sitä ikäpolvea, joka joutui kokemaan myös sotien ankarat vaiheet.

Kansakoulu on ollut merkittävä tekijä Suomen kehityksessä nykyiseksi sivistysvaltioksi. Kyläkoulujen opettajat ovat olleet tässä kehityksessä keskeisessä roolissa. Kyläkoulusta tuli vuosien mittaan kirjoittajan vanhempien ja koko perheen elämänpiiri.

Kirja on kovakantinen ja laajuudeltaan 140 sivua.

Kansikuva: Timo Komulainnen - Kansakoulu elämäntyönäTilausohjeet:

Kirjan hinta on 20 € (+ posti- ja lähetyskulut)

Timo Komulaisen yhteystiedot:

Sähköposti: timokomulainen(at)aina.net

Puh. 045-3100746